Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm de jengibre, pelado
- 10 - 15 cebollas cambray, peladas
- 600 g de vinagre de vino blanco
- 2 - 3 zanahorias (approx. 250 g), cortadas en juliana
- 8 - 12 chiles serranos, sin rabo ni semillas, cortados a la mitad a lo largo
- 6 dientes de ajo, cortados en rebanadas delgadas
- 1 - 2 cdas de semilla de mostaza negra
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 1 cdita de azúcar
- 2 pizcas de cúrcuma, en polvo
- ¼ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 270 kJ / 64 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa dulce de pera, jengibre y naranja
30min
Leche de coco
10min
Claras batidas
5min
Aderezo de jengibre y naranja
5min
Mermelada de jitomate y chile
1h 15min
Mantequilla clarificada
3 Std.
Bachour: Bombón de maracuyá (chocolate relleno)
2h
Explosión de vainilla TM6
1h 30min
Tortillas de coliflor
1h
Jalea de ruibarbo, jengibre y clavo
45min
Sangrita
5min
Crema Ácida vegana
10min