Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 10 g de cebollín, en trozos
- 80 g de cebolla blanca, en cuartos
- ½ chile rojo, fresco, en trozos (opcjonalnie)
- 60 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de vinagre blanco
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
Ensalada
- 200 g de trigo bulgur, (ver tip)
- 400 g de agua
- 10 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 200 g de frijoles cocidos, sin líquido
- 220 g de atún en agua
- 150 g de pepino, en cubos (1 cm)
- pimienta negra molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada fresca de quinoa
25 min
Tabule de quinoa
10min
Ensalada de quinoa
25 min
Ensalada de lentejas
1h 20 min
Ensalada de pollo con quinoa
40 min
Keppe charola
1 Std. 40 Min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Omelete Caprese de claras
20min
Listones de calabacita almendras y vinagreta
30 min
Risotto de calabacitas y espárragos
45 min
Pescado en hoja santa
30 min
Gin and tonic de lavanda
10min