Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de cacahuates tostados sin sal
- 20 g de mantequilla de cacahuate
- 10 g de salsa de pescado
- 1 cditas de azúcar morena
- 20 g de vinagre de arroz
- 50 g de salsa de soya
- 1 - 2 cditas de salsa sriracha
- 3 diente de ajo
- 20 g de jengibre, en rodajas (2 mm)
- 2 cebollas cambray, (aprox. 60 g), cortado en trozos
- 3 ramitas de albahaca tailandesa, Sólo hojas, rotas (opcjonalnie)
- 20 g de aceite vegetal
- 200 g de carne de pollo picada
- 12 lámina hoja de papel de arroz redondo
- aceite vegetal para freír
- agua para remojar
- 2 zanahoria, en juliana
- 150 g de lechuga, en rodajas finas
- hoja de cilantro,para servir
- chile rojo, fresco,picado, para servir
- 1 - 2 limones verdes,en trozos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1252.3 kJ / 299.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1060.7 mg
Alternatywne przepisy
Poke bowl de atún spicy
30 min
Nigiri sushi
1h
Ensalada Tex-Mex de quinoa y pollo
30 min
Poke bowl alto en proteínas
1h
Wraps de lechuga y pollo con salsa de coco al curry
40 min
Salmón con ajonjolí y sopa de chícharos.
1h
Latte de jengibre frío TM6
10min
Omelete Caprese de claras
20 min
Gelatina de vino rosado y frambuesas
12h 30min
Kebabs de res con salsa bbq sudafricana (Monkey gland sauce)
2h
Bowl de atún y aguacate
50min
Bowl de carne coreano TM6
1h