法式花椰菜濃湯佐嫩煎干貝
TM6 TM5

法式花椰菜濃湯佐嫩煎干貝

4.0 (1 ocena)

Składniki

法式花椰菜濃湯

  • 500 克 白花椰菜 ,取小朵,洗淨瀝乾
  • 400 克 馬鈴薯 ,洗淨去皮,切小塊(約1公分)
  • 180 克 蘋果 ,去皮去籽,切小塊(約1公分)
  • 20 克 青豆 (新鮮或冷凍)
  • 1200 克 水
  • 10 克 全脂牛奶 ,依個人口味調整
  • 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整

嫩煎干貝

  • 4 個 干貝
  • 少許 橄欖油
  • 1 小塊 奶油

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
2184.7 kJ / 522.7 kcal
Białko
23.8 g
Węglowodany
96.8 g
Tłuszcz
5.9 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Błonnik
16.3 g
Sód
130.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy