法式花椰菜濃湯佐嫩煎干貝

法式花椰菜濃湯佐嫩煎干貝

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

法式花椰菜濃湯
  • 白花椰菜 ,取小朵,洗淨瀝乾
    500 克
  • 馬鈴薯 ,洗淨去皮,切小塊(約1公分)
    400 克
  • 蘋果 ,去皮去籽,切小塊(約1公分)
    180 克
  • 青豆 (新鮮或冷凍)
    20 克
  • 1200 克
  • 全脂牛奶 ,依個人口味調整
    10 克
  • ,依個人口味調整
    1 茶匙
  • 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
    ¼ 茶匙
嫩煎干貝
  • 干貝
    4 個
  • 橄欖油
    少許
  • 奶油
    1 小塊

Wartości odżywcze na 4 人份

Kalorie 522.7 kcal / 2184.7 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 96.8 g
Błonnik 16.3 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 130.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...