Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
小麥餅皮
- 500 克 麵粉
- 100 克 豬油
- 2 茶匙 鹽
- 250 克 熱水
玉米餅皮
- 300 克 玉米麵粉
- 1 茶匙 鹽
- 400 克 熱水
酪梨沙拉醬
- 5 枝 新鮮香菜, 只取葉子
- 100 克 洋蔥, 切塊
- 2 根 新鮮紅辣椒, 去籽、切段
- 1 粒 蒜頭
- 1 顆 蕃茄
- 450 克 酪梨, 去皮、去籽,切片
- 2 茶匙 檸檬汁
- 1 茶匙 鹽
聖費南多調味醬
- 75 克 無鹽烤花生
- ½ 茶匙 小茴香籽
- 2 粒 紅胡椒粒 (原粒)
- 1 粒 丁香
- 250 克 蕃茄, 對半切
- 75 克 洋蔥, 對半切
- 1 粒 蒜頭
- 1 根 燻辣椒乾
- ½ 茶匙 墨西哥香料 (Epatoze) (opcjonalnie)
- 100 克 水
- 15 克 油
- 1 - 2 塊 雞高湯塊(用於0.5公升的水)
- 500 克 雞胸肉, 切丁
組合
- 200 克 蕃茄
- 50 克 洋蔥
- 2 - 3 支 新鮮香菜, 只取葉子
- 1 根 墨西哥辣椒(jalapeño) (opcjonalnie)
- 250 克 酸奶油
- 200 克 切達乳酪 ,切小塊
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1546 kJ / 370 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g