Urządzenia i Akcesoria
Malt loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
brewed tea (Earl grey or other black tea)150 g
-
malt extract170 g
-
pure maple syrup40 g
-
chia seeds15 g
-
pitted prunes cut into halves (see Tips)80 g
-
sultanas (see Tips)120 g
-
raisins (see Tips)100 g
-
orange zested, no white pith and juiced1
-
extra virgin olive oil for greasing
-
raw almonds100 g
-
wholemeal spelt flour150 g
-
salt¼ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
baking powder1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.5 g
Kalorie
1035 kJ /
246.4 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Bara Brith
10 godz.
Shortbread
1 godz.
Cornish Fairings
35 min
Classic christmas fruit mince
1 godz. 10 min
Quick beetroot relish
40 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min