Pascualina

Pascualina

4.1 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (approx. 3 cm)
    30 g
Pastry
  • plain flour plus extra to dust
    400 g
  • sea salt
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • unsalted butter chilled, cut into pieces
    200 g
  • cold water
    100 g
Filling
  • onions (approx. 300 g), cut into quarters
    2
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • fresh baby spinach leaves
    280 g
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    1 pinch
  • nutmeg
    1 pinch
  • sugar
    1 tsp
  • ricotta (see Tips)
    200 - 250 g
Assembly
  • eggs
    6
  • egg beaten, to brush
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 583 kcal / 2448.8 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Sód 672.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...