Urządzenia i Akcesoria
Pascualina
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces (approx. 3 cm)30 g
Pastry
-
plain flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
unsalted butter chilled, cut into pieces200 g
-
cold water100 g
Filling
-
onions (approx. 300 g), cut into quarters2
-
extra virgin olive oil50 g
-
fresh baby spinach leaves280 g
-
sea salt plus extra to season½ tsp
-
ground black pepper plus extra to season1 pinch
-
nutmeg1 pinch
-
sugar1 tsp
-
ricotta (see Tips)200 - 250 g
Assembly
-
eggs6
-
egg beaten, to brush1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
672.8 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
2448.8 kJ /
583 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Pasta e fagioli
26 godz.
Argentinian Alfajores
1 godz. 10 min
Torta Pasqualina
1 godz. 50 min
Pumpkin Quiche
2 godz. 5 min
Mini Gugelhupf bundts
2 godz.
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 min
Rice Cooker Brown Rice Salad
Brak ocen
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Dill Cheese Dip
5 min