Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
Pastry
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp baking powder
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into pieces
- 100 g cold water
Filling
- 2 onions (approx. 300 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 280 g fresh baby spinach leaves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to season
- 1 pinch nutmeg
- 1 tsp sugar
- 200 - 250 g ricotta (see Tips)
Assembly
- 6 eggs
- 1 egg, beaten, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2448.8 kJ / 583 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 672.8 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant involtini with risotto
1sa 55 dk
Eggplant cannelloni
1h 35 min.
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM5/TM31)
1 godz. 30 min
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55 min
Peach and cardamom pie
1h 35 min.
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min