Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
Pastry
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp baking powder
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into pieces
- 100 g cold water
Filling
- 2 onions (approx. 300 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 280 g fresh baby spinach leaves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to season
- 1 pinch nutmeg
- 1 tsp sugar
- 200 - 250 g ricotta (see Tips)
Assembly
- 6 eggs
- 1 egg, beaten, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2448.8 kJ / 583 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 672.8 mg
Alternatywne przepisy
Goulash soup
2h 35min
Polenta
25 Min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1 Std.
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Spitzbuben (Metric)
1 Std.
Pizza rolls
1 Std. 45 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Citrus and spice spider web cheesecake
6h 10 min
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Sabayon
15min