Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g light olive oil
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 200 g water
Filling
- 400 g turkey, cooked, cooled and cut into bite sized pieces (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 100 g red capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 100 g green capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 40 g tomato paste
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- plain flour, to dust
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.7 kJ / 632.1 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1082.8 mg
Alternatywne przepisy
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3u. 40min
Champagne Grapefruit Sorbet
8 Std. 15 Min
Barbecued pork ribs
28j 10 menit
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Spicy Honey
10min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1h
Emu Stew (Mark Olive)
25 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4 Std. 20 Min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM5/TM31)
1h 30min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5h 15min
Pork and porcini roulade
5h 15min
Natillas
1h