
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g light olive oil
- 500 g plain flour plus extra to dust
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 200 g water
Filling
- 400 g turkey cooked, cooled and cut into bite sized pieces (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 100 g red capsicum cut into pieces (5 cm)
- 100 g green capsicum cut into pieces (5 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 40 g tomato paste
- 2 sprigs fresh parsley leaves only
- 1 tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- plain flour to dust
- 1 egg lightly beaten to glaze
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595.9 kcal / 2493 kJ
- Białko
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 537.2 mg