Wersje kompatybilne
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM5/TM31)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g light olive oil
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 200 g water
Filling
- 400 g turkey, cooked, cooled and cut into bite sized pieces (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 100 g red capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 100 g green capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 40 g tomato paste
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- plain flour, to dust
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.7 kJ / 632.1 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1082.8 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Chocolate Cream Pie
5 Std. 55 Min
Strawberry almond gelato
12h 20min
White chocolate and tropical trifle
1h 45min
Onion Tart (TM5)
1h
King Cake
4h 45min
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55min
Coulibiac salmon pie
2u. 40min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1h 30min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min
Pascualina
1h 45min
Brie, speck and walnut risotto
25 min