Brodo di manzo

Brodo di manzo

4.8 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 vasetti

Składniki

  • di carne di manzo mista, con ossa (vedere consigli)
    700 g
    300 - 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi, (vedere consigli)
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cipolla con la buccia, a metà
    120 g
  • di carota a rondelle (1 cm)
    100 g
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    50 g
  • spicchi di aglio in camicia
    2
  • di sale
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • grani di pepe nero
    15
  • grani di pepe di Giamaica
    5
  • foglie di alloro secche
    1 - 2
  • di acqua (fino a raggiungere la tacca dei 2 l.)
    1200 - 1400 g

Wartości odżywcze na 1 vasetto

Kalorie 96 kcal / 402 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Sód 1046 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...