Brodo di manzo

Brodo di manzo

4.8 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 vasetti

Składniki

  • 700 g di carne di manzo mista, con ossa (vedere consigli)
    300 - 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi, (vedere consigli)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 120 g di cipolla con la buccia, a metà
  • 100 g di carota a rondelle (1 cm)
  • 50 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio in camicia
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • 15 grani di pepe nero
  • 5 grani di pepe di Giamaica
  • 1 - 2 foglie di alloro secche
  • 1200 - 1400 g di acqua (fino a raggiungere la tacca dei 2 l.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vasetto

Sód 1046 mg
Białko 8 g
Kalorie 402 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...