![Stamppot mit Endivien Stamppot mit Endivien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3bbf9822ab3021ed8530ac3989b79a33/Derivates/2e306880208126c2391526f05a4f12cf5e236bc8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 6 Krakauer
- 125 g Katenschinken, gewürfelt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen
- 400 g Buttermilch, zimmerwarm
- 1 - 2 Spritzer Essig
- ½ TL Senf
- 100 g Butter, in Stücken
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
-
150
g Endiviensalat, in feinen Streifen
lub 150 g Chicorée, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2806 kJ / 671 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1941 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 godz. 30 min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 Std.
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Endivien-Stampf
35 Min
Mairübchen-Möhren-Lasagne
2h 15min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 godz. 25 min
One-Pot-Pasta mit Grünkohl-Gorgonzola-Sauce
30min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Wirsing-Eintopf
40 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45 Min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 Std.