Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglie di mais
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale grosso
- 100 g di farina di mais
Mousse di baccalà
- 300 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi
- 300 g di panna fresca liquida
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 4 - 5 pomodori secchi sott'olio, a fette sottili
- prezzemolo tritato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5ωρ.
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1h 30min
Ponte dei sospiri
1 Std.
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola
5ωρ.
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10h
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3 Std. 30 Min
Pizza romana scomposta
3h 20min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9hod.
Salsa cocktail
10 Min