Crostata integrale salata con salsa di cipolle

Crostata integrale salata con salsa di cipolle

4.0 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 fette

Składniki

  • 200 g di farina integrale (circa 13% proteine) + q.b.
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 65 g di acqua fredda
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di formaggio, semistagionato (Gruviera, Emental, Gouda...), a pezzi
  • 30 g di burro
  • 320 g di cipolle a fette (1 cm) (vedere consigli)
  • 1 cucchiaio di zucchero grezzo
  • 1 cucchiaio di aceto balsamico
  • 300 g di latte
  • 10 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 3 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 120 g di pancetta affumicata a cubetti (opcjonalnie)
  • 1 - 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 349.6 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1431.5 kJ / 342.1 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...