Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2150 g di acqua
- 200 g di polpo fresco
- 5 uova
- 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di mollica di pane raffermo
- 10 capperi sotto sale, dissalati
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 6 olive taggiasche denocciolate
- 40 g di aceto di mele
- 180 g di olio di semi di girasole
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 200 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 200 g di carote, pelate e a rondelle
- 200 g di filetti di pesce, tipo lampuga
- 8 gamberoni giganti freschi interi
Terminare la preparazione
- 50 g di acqua
- 30 g di aceto di mele
- 200 g di pane, tipo galletta del marinaio
- 200 g di barbabietola rossa cotta a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3607 kJ / 862 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2h 5min
Mini bonet
2óra
Scarpazza sarzanese
2óra 30p
Pere al vino rosso
3h 20min
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30 min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8h 40min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Buridda alla ligure
55min
Brandacujun
45 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Panissa
45 min
Bonèt
2óra