Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di sarde fresche, pulite, aperte a libro
- farina tipo 00 q.b.
- olio di arachidi q.b. per friggere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di cipolle bianche, a fette sottili
- 160 g di aceto bianco
- 10 g di zucchero di canna
- 30 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata 10 minuti in acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Faraona al vino rosso
1 godz. 30 min
Cardi gratinati
40 dk
Sarde in saor
25h
Faraona delle feste con arance e castagne
2sa 30 dk
Ciliegie sotto spirito
1440h 35min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Pere al vino rosso
3h 20min
Caponata alla catanese
1sa
Cipolline sott'olio
361h 10 min