Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 foglie di cavolo verza sbollentate (vedere consiglio)
- 12 fettine di petto di pollo sottili
- 100 g di prosciutto cotto a fettine
- 40 g di uvetta sultanina, ammolata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 100 g di mozzarella, sgocciolata e a fettine
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiai di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 foglia di alloro fresca, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 46.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alle erbe con verdure al vapore
1h
Pollo ai peperoni
1h 5min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Melanzane ripiene light
1h
Zucchine ripiene
1h 10min
Zuppa di funghi e pescatrice
45min
Rollè di pollo e radicchio
45min
Zuccottini di melanzane
45min
Pollo al limone
50 Min
Sformatini di verza e mortadella
1h 30min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Cipolle ripiene al prosciutto
1h