![Conejo en salmorejo Conejo en salmorejo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53153b72-86d8-4c05-b198-11de3a40a50a/Derivates/448bd6a3-4ef0-4750-8fc0-66613ebf82ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 conejo (aprox. 1000 g) en trozos de 4-5 cm
- 2 hojas de laurel secas
- 8 dientes de ajo
- 20 g de sal gorda
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
- 1 cucharada de pimentón
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharada de tomillo seco
- ½ cucharada de comino molido
- 100 g de vinagre de vino tinto
- 300 g de vino blanco
- 50 - 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1852 kJ / 443 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 2057.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de pimiento rojo
55 min
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1 Std.
Caldeirada marinera de mero
50 Min
Sancocho canario con pella de gofio
45 Min
Pollo al ron cola
45 Min
Costillas con salsa de café
1 Std.
Conejo con mojo picón
20 Min
Conejo guisado en salsa de pimiento rojo
1 Std.
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 Min
Solomillo de cerdo en salsa de almendras
50 Min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 Min
Bacalao en salsa de tomate
30 Min