![Huevas en escabeche de tomate Huevas en escabeche de tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC3A2934-1EDB-49B7-B593-0C544BB0901E/Derivates/061CB262-6ED2-44D2-AC7B-2CA25A845121.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de huevas de pescado frescas (merluza, bacalao, pescadilla, etc.)
- 80 g de zanahorias en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 200 g de tomates maduros
- 100 g de aceite de oliva
- 8 dientes de ajo con piel
- 100 g de vino blanco
-
100
g de vinagre de sidra
lub 100 g de vinagre de manzana - ½ cucharadita de sal
- 2 hojas de laurel secas
- 6 granos de pimienta negra
- 1 trozo de guindilla seca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 872 kJ / 208 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1409.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40 Min
Ajoblanco
5min
Carrilleras de cerdo al vino tinto (Al vacío)
8 Std. 45 Min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 min
Salsa verde
20 Min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Judías verdes con higaditos al Pedro Ximénez
30 Min
Pisto
45 Min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 Min
Tomate frito
25 Min
Salmorejo
10min
Gazpachuelo
35 min