Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 120 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait
- 50 g de fécule de maïs
- 250 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1221.3 kJ / 291.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Mia aux abricots
1h
Clafoutis aux framboises
45min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Clafoutis aux abricots
55min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min