Wersje kompatybilne
Corona de espelta con queso panela, arándanos y romero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina de espelta
- 1 cdita de levadura seca instantánea
- 60 g de aceite vegetal
- 150 g de leche
- 30 g de miel
- 1 huevo
- 1 cdita de sal
- 250 g de queso panela, cortado en trozos
- 80 g de echalot, pelado
- 2 ramitas de romero fresco, sólo las hojas
- harina de espelta, para enharinar
- 1 yema de huevo, para barnizar
- mermelada de arándano, para decorar
- romero, solo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 13175.4 kJ / 3149 kcal
- Białko
- 108 g
- Węglowodany
- 409 g
- Tłuszcz
- 133 g
- Tłuszcz nasycony
- 48 g
- Błonnik
- 49 g
- Sód
- 2621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 min
Panecillos de agua
1h 40min
Panqué de matcha
1h
Brioche de queso de cabra y arándanos TM6
2h
Tejas de almendras
1 godz. 30 min
Panecillos de queso de cabra
2h
Pasta para galletas
1h
Pan a la parrilla (roosterkoek) con hamburguesas boerewors
1 godz. 45 min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Crepas mexicanas
1 Std. 50 Min
Pizza de Nápoles
1h
Pasta sable
1 Std. 50 Min