Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 100 g de petits pois frais
- 2 citrons verts non traités (1 zesté et pressé et 1 coupé en quartiers)
-
2
ciboules, sans les tiges
lub 6 brins de ciboulette fraîche - 6 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 2 avocats moyens
- 1 c. à soupe bombée de mélange d'épices mexicain
- 1 - 2 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de graines de tournesol, toastées
- 1 filet d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 381.5 kJ / 92.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 328.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce feta-yaourt
10 Min
Tzatziki
3h 5 min
Légumes rôtis, sauce aux noix de cajou
2 Std. 45 Min
Sauce aillée à la menthe
20 Min
Houmous haricots blancs et avocat
10 Min
Pesto coriandre, gingembre, coco et cacahuètes
15 Min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 Min
Sauce chimichurri
5 Min
Pesto de roquette, pistache et safran
15 Min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 Min
Houmous de courgette
10 Min
Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté
45 Min