Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di farina di grano saraceno per polenta
- 900 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di sale
- 300 g di formaggio tipo Casera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3621.3 kJ / 865.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 69.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di castagne
1h 40min
Torta Palpiton
1h 30min
Bocconcini di maiale con uvetta e pinoli
45 min
Zabaione (TM6)
15min
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1h
Long Island Ice Tea
10min
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 min
Spaghetti alla carbonara con Cottura Sottovuoto
2h
Meringhe al caramello con crema inglese
30 min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Polenta al formaggio
1h
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min