Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne trita di manzo (macinata grossa)
- 150 g di birra
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di paprika piccante
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 50 g di peperoncini jalapeño a tocchetti (2 cm)
- 350 g di passata di pomodoro
- 200 - 280 g di fagioli rossi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1734 kJ / 415.5 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 88.3 g
- Sód
- 4.6 mg
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 min
Pasticcio di carne inglese
1h 40 min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Pulled pork a Cottura Lenta
7h
Spalla di maiale sottovuoto
12h 25 min
Jalapeño poppers
1 godz.
Focaccia al pesto
3 Std. 40 Min
Costine di maiale piccanti a Cottura Lenta con mini tortillas
5u.
Chili con carne
40 min
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1 Std. 20 Min
Focaccine con cipolle caramellate
3 Std. 40 Min
Tortillas messicane con maiale
1 Std. 20 Min