
Urządzenia i Akcesoria
Gluten free birthday sponge cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
butter for greasing
-
raw sugar220 g
-
eggs room temperature6
-
natural vanilla extract2 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cream of tartar1 ½ tsp
-
gluten free cornflour130 g
Cream cheese frosting
-
cream cheese softened250 g
-
unsalted butter cut into pieces, softened100 g
-
pure icing sugar200 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon juice1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
347.9 kcal /
1461.5 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
194.9 mg