Gluten free birthday sponge cake

Gluten free birthday sponge cake

3.4 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Sponge
  • butter for greasing
  • raw sugar
    220 g
  • eggs room temperature
    6
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • cream of tartar
    1 ½ tsp
  • gluten free cornflour
    130 g
Cream cheese frosting
  • cream cheese softened
    250 g
  • unsalted butter cut into pieces, softened
    100 g
  • pure icing sugar
    200 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 347.9 kcal / 1461.5 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 194.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...