Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, for greasing
- 220 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp cream of tartar
- 130 g gluten free cornflour
Cream cheese frosting
- 250 g cream cheese, softened
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, softened
- 200 g pure icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1461.5 kJ / 347.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 194.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2 godz. 35 min
Gluten free scones
30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Gluten free waffles with maple bacon
1 godz.
Chocolate mousse soufflés
55min
Buttercream icing
10min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Gluten free lamingtons
1h 30min
Two-layer chocolate cake
3h 20 min
Easy coconut cake
1h 45min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Basic vanilla cake
55min