Mango cheesecake

Mango cheesecake

3.7 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 35 min
12 slices

Składniki

Almond and macadamia base
  • butter for greasing
  • blanched almonds
    120 g
  • macadamia nuts
    120 g
  • salt
    1 pinch
  • pure maple syrup
    1 tbsp
  • desiccated coconut
    40 g
Cheesecake
  • titanium strength gelatine leaves
    5
  • cold water for soaking
  • coconut sugar
    120 g
  • mango flesh only (approx. 1 mango) or frozen, thawed mango cheeks
    260 g
  • cream cheese softened and cut into pieces
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
Mango coulis
  • coconut sugar
    20 g
  • fresh mango flesh only, or frozen, thawed mango cheeks, plus extra finely sliced for garnishing
    200 g
  • lemon juice
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 477.9 kcal / 2007.6 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 20.2 g
Sód 182 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...