Wholegrain scones
TM6 TM5 TM31

Wholegrain scones

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 200 g brown rice flour, plus extra for dusting
  • 70 g cornflour
  • 30 g quinoa flour
  • 30 g millet flour
  • 3 ½ tsp gluten free baking powder
  • 2 tsp xanthan gum
  • 1 tsp coconut sugar
  • 50 g butter, chilled and cut into pieces
  • 320 g milk, plus extra for brushing
  • whipped cream, to serve
  • jam, to serve (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
559.8 kJ / 133.3 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcz
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
0.5 g
Sód
80.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy