Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown rice flour, plus extra for dusting
- 70 g cornflour
- 30 g quinoa flour
- 30 g millet flour
- 3 ½ tsp gluten free baking powder
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp coconut sugar
- 50 g butter, chilled and cut into pieces
- 320 g milk, plus extra for brushing
- whipped cream, to serve
- jam, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559.8 kJ / 133.3 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 80.7 mg
Alternatywne przepisy
Custard
10min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 Std. 25 Min
Coconut chia custard tarts (gut health)
1sa 30 dk
Butterfly cakes
1 Std.
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Gluten free scones
30min
Simple gluten free herb gravy
20min
Easy coconut cake
1 Std. 45 Min
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Gluten free ANZAC biscuits
45min