
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown rice flour plus extra for dusting
- 70 g cornflour
- 30 g quinoa flour
- 30 g millet flour
- 3 ½ tsp gluten free baking powder
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp coconut sugar
- 50 g butter chilled and cut into pieces
- 320 g milk plus extra for brushing
- whipped cream to serve
- jam to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 133.3 kcal / 559.8 kJ
- Białko
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Sód
- 80.7 mg