Wholegrain scones

Wholegrain scones

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
16 portions

Składniki

  • brown rice flour plus extra for dusting
    200 g
  • cornflour
    70 g
  • quinoa flour
    30 g
  • millet flour
    30 g
  • gluten free baking powder
    3 ½ tsp
  • xanthan gum
    2 tsp
  • coconut sugar
    1 tsp
  • butter chilled and cut into pieces
    50 g
  • milk plus extra for brushing
    320 g
  • whipped cream to serve
  • jam to serve (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 133.3 kcal / 559.8 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 80.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...