Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 600 g plain flour
- 80 g Dutch cocoa powder
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 40 g Dutch cocoa powder
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 300 - 400 g chocolate finger biscuits
- lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 453.3 kJ / 1079.3 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 158.1 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 365.2 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Decadent dark chocolate brownies
2h 15 min
Chocolate chip cookies
50min
Buttercream icing
10 min
Biscuit pops
2 Std. 5 Min
Buttercream icing
5 Min
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Dark chocolate frosting
10 min
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Basic vanilla cake
55 min
Too easy chocolate cake
50min
Basic vanilla cupcakes
35min