Morcillas de arroz, sepia y gambas

Morcillas de arroz, sepia y gambas

4.3 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 unidades

Składniki

  • 1250 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 80 - 90 g de aceite de oliva virgen extra
  • 150 g de arroz de grano redondo
  • 250 g de cebolla en trozos
  • 60 g de piñones
  • 1 cucharada de orégano seco
  • ½ cucharadita de pimienta molida
  • 300 g de sepia limpia en trozos de 3-4 cm
    300 g de calamares, limpios en trozos de 3-4 cm
  • 100 g de gambas crudas peladas
    8 gambones crudos enteros, pelados
  • 1 clara de huevo
  • 3 bolsitas de tinta de calamar congelada (descongelada)
  • mayonesa (opcjonalnie) o salsa alioli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 257.7 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 1467 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...