Helado con sabor a Málaga

Helado con sabor a Málaga

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
8 raciones

Składniki

  • 100 g de pasas de uvas de moscatel (sin semillas)
    100 g de pasas sin semillas
  • 350 g de vino Pedro Ximénez
  • 50 g de zumo de naranja
  • 100 g de azúcar
  • 1 pellizco de sal
  • 300 g de leche
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 4 yemas de huevo
  • 40 g de miel
  • 1 cucharadita de maicena
  • 1 - 2 cucharadas de crocanti de almendra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 130.6 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1031 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...