Roscón Red velvet

Roscón Red velvet

3.7 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
16 raciones

Składniki

Esponja
  • 140 g de leche
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 200 g de harina de fuerza
Buttermilk
  • 70 g de leche
  • 5 g de zumo de limón
  • 1 cucharadita de colorante alimentario rojo "Red extra" o "Red velvet" o "Rojo navidad"
Masa
  • 80 - 100 g de azúcar
  • 110 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 30 g de cacao puro en polvo
  • 25 g de miel
  • 15 g de vainilla líquida
  • 3 huevos
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 300 g de harina de fuerza
  • 1 pellizco de sal
  • azúcar humedecido (aprox. 50 g)
  • 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
  • 2 - 3 cucharadas de coco rallado
Relleno
  • 400 g de azúcar glas
  • 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 300 g de queso cremoso

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 76.3 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1839 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...