![The new choco king The new choco king](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/344fe0993152b80213e8c21b51ec3371/Derivates/d0f853f97b455f14bdc7f87a20ff8337f58b59a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Esponja
- 100 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 100 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 50 g de mantequilla fundida
- 60 g de leche
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
-
50
g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
lub 50 g de brandy - 350 g de harina de fuerza
- 50 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 677.8 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 17.3 mg
Alternatywne przepisy
Galletas de chocolate blanco y macadamia
45min
Bizcocho de aceite de oliva
40min
Bundt cake de calabaza
1h 30min
Rissois de langostinos - Portugal
1u. 10min
Bizcochitos puntos de chocolate
1u. 40min
Bundt cake de nata y cítricos
1u. 25min
Corona de brioche con chocolate
4hod. 45min
Estrella de hojaldre con sardinas
1h 30min
Galletas de parmesano y hierbas
Brak ocen
Bagels con jamón y tomate
1u. 10min
Corona de brioche con crema de whisky
5 godz.
Pan camembert
2h 30min