![Coca de ensaimada con sobrasada Coca de ensaimada con sobrasada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/106ed091-ea77-43f3-ba0a-04dea81a7f47/Derivates/8e3740c8-b6ca-4229-a884-9d1fff1f9b6d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de manteca de cerdo en trozos pequeños
- 2 huevos
- 155 - 175 g de azúcar
- 75 g de agua
- 350 g de harina de trigo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 25 g de aceite de oliva (y algo más para la bandeja y las manos)
- 100 - 150 g de sobrasada en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 146.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocas de calabacín
2h
Coca de verduras
40min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Coca de llanda
40min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Masa para cocas
1h
Coca de Sant Joan
1h