Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mûres
- 20 g d'eau
- 600 - 800 g de sucre en poudre (même quantité que le jus filtré)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1068.3 kJ / 255.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Confiture de mirabelles
1h 20min
Sirop de menthe
50min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Truffes à la noisette
1 Std. 10 Min
Confiture de fruits rouges
1h
Gelée de groseille
35min
Tarte aux mûres et cardamome
2 Std. 25 Min
Gelée de fruits rouges
2 godz. 45 min
Confiture de pêches
1h 5min
Compote de prune à la cannelle
25min
Beurre d'escargot
10min