Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g butter
- 500 g pumpkin, peeled, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 500 g water, adjust to taste
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 30 g pouring (whipping) cream (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632.2 kJ / 150.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 335.5 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45min
Chicken and sweet corn soup
30min
Boiled rice
25min
Zucchini slice
45min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Banana bread
1h 50 min.
ANZAC biscuits
40min
Shepherd's pie
55min
Mushroom risotto
30min
Vegetable stock paste
30min
Mashed potatoes
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min