Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g butter
- 500 g pumpkin, peeled, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 500 g water, adjust to taste
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 30 g pouring (whipping) cream (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632.2 kJ / 150.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 335.5 mg
Alternatywne przepisy
Banana and oat mini muffins
40 Min
Minestrone
40 Min
Zucchini slice
45 Min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Boiled rice
25 min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Vegetable stock paste
30 Min
Chicken and sweet corn soup
30 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Shepherd's pie
55 Min
Mashed potatoes
40 Min
Poached eggs
25 min