Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g Pecorino cheese (optional)
- 30 g eschalot or brown onion
- 150 g pancetta or bacon, cut into cubes (5 mm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1200 g water
- ¾ tsp salt
- 350 g dried spaghetti
- 3 eggs
- 1 egg yolk (optional)
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2326.5 kJ / 553.9 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1301.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Easy mac and cheese
40 min
Boiled rice
25 min
Chicken pesto pasta
30 min
Boiled pasta
20min
Bolognese sauce
40 min
Shepherd's pie
55 min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Lasagne bolognese
2h 30 min
One pot pasta with chorizo
35 min