Spaghetti carbonara
TM6 TM5

Spaghetti carbonara

3.9 (629 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 30 g Pecorino cheese (optional)
  • 30 g eschalot or brown onion
  • 150 g pancetta or bacon, cut into cubes (5 mm)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1200 g water
  • ¾ tsp salt
  • 350 g dried spaghetti
  • 3 eggs
  • 1 egg yolk (optional)
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2326.5 kJ / 553.9 kcal
Białko
29.2 g
Węglowodany
63.3 g
Tłuszcz
19.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
4 g
Sód
1301.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy