Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 1500 g de chipirones enteros frescos limpios, en anillas de 3 cm (ver sugerencia)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 500 g de cebolla en octavos
- 50 g de vino de Jerez seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 739.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones afogaos
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Bacalao sous vide en cama de pimientos
1h 15min
Calamares a la americana
50min
Chipirones a la marinera
25 min
Bacalao en salsa de tomate
30 min
Minipastel de pescado y marisco
40 Min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 min
Marmitako
40 Min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40 min
Arroz meloso negro de sepia con pimientos amarillos
1h 15min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min