Verdinas con almejas

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz.
4 raciones

Składniki

  • 250 - 300 g de alubias verdinas secas
  • 300 g de almejas frescas
  • 1 - 2 cucharadas de sal gorda
  • 120 g de cebolla
  • 3 diente de ajo
  • 1 ramita de perejil fresco
  • 2 hojas de laurel secas
  • 70 g de aceite de oliva
  • 1930 - 1700 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 cucharadas de pan rallado
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 60 g de vino blanco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 3190.5 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 2052 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...