Carrilleras en salsa de oporto con chalotas y batatas

Carrilleras en salsa de oporto con chalotas y batatas

4.5 217 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • 60 g de aceite de oliva (y un poco más para regar las batatas)
  • 1000 g de carrilleras de cerdo cortadas por la mitad
  • 300 g de chalotas
  • 200 g de vino de Oporto
  • 1 cucharadita de sal (y algo más para espolvorear)
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 30 g de azúcar moreno
  • 3 batatas (600-700 g)
  • 30 g de piñones

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 377.4 mg
Białko 36.2 g
Kalorie 2032 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 33.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...