Dessert ai frutti rossi e crumble al cioccolato piccante

Dessert ai frutti rossi e crumble al cioccolato piccante

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 bicchieri

Składniki

Crumble piccante al cioccolato
  • 80 g di burro a pezzi
  • 120 g di farina tipo 00
  • 25 g di cacao in polvere
  • ¼ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
    1 - 2 pizzichi di peperoncino rosso secco
  • 60 g di zucchero
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
Frutti rossi
  • 200 g di frutti rossi misti freschi
    200 g di frutti rossi congelati
  • 50 g di zucchero
  • 50 g di Prosecco dolce
Terminare la preparazione
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 bicchieri

Sód 105 mg
Białko 26 g
Kalorie 10003.9 kJ / 2391 kcal
Tłuszcz 148 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 91 g
Węglowodany 255 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...