Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g di lievito fresco
- 100 g di zucchero
- 270 g di acqua
- 6 cucchiai di olio extravergine di oliva, + q.b. per ungere
- 500 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di uva nera, a metà e senza semini
- 1 cucchiaino di semi di anice
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté di fegatini
30 Min
Pappa al pomodoro
35 Min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Schiacciata fiorentina
50 min.
Ricciarelli
7h
Crostini con crema di milza
1h
Castagnaccio
1h
Paté di funghi
1 godz. 30 min
Pan co' Santi
7h
Crostini con fegatini di pollo
40 Min
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min