![Guarnición de tomate y beicon al pimentón Guarnición de tomate y beicon al pimentón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CAAB00D1-AAEF-49FC-8996-A74521DC94DB/Derivates/CBC2935A-790B-455B-868D-CB26F497EE8F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 400 g de tomates maduros en cuartos, sin semillas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de beicon en lonchas cortado en trozos de 3 cm
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de orégano seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Fiambre de cerdo con aceitunas
27 Std.
Sopa griega de garbanzos
25 Min
Escalopines con piña y salsa agridulce
20 min
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30 min
Patatas al ajillo
40 min
Pimientos y patatas con huevos revueltos
30 min
Pimientos verdes con chorizo para dos
30 min
Patatas meneás salmantinas
40 min
Pechuga de pollo en adobo y salsa de cebolla
40 min
Arroz a lo pobre
40 min
Huevos rotos con patatas y jamón
30 min
Patatas revolconas
40 min