Chinese-style stir-fried vegetables

Chinese-style stir-fried vegetables

4.6 329 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • fresh long red chilli deseeded if preferred
    1
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled, to taste
    1 - 2 cm
  • peanut oil
    30 g
  • mixed vegetables (e.g. cabbage, mushroom, carrot, broccoli, snowpeas, red capsicum), cut into slices as needed
    500 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • oyster sauce or soy sauce
    1 - 2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 111 kcal / 466.1 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 172.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...