Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 cm piece fresh ginger, peeled, to taste
- 30 g peanut oil
- 500 g mixed vegetables (e.g. cabbage, mushroom, carrot, broccoli, snowpeas, red capsicum), cut into slices as needed
- 1 pinch salt, to taste
- 1 - 2 tsp oyster sauce or soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 466.1 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 172.8 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus and mushroom stir-fry
10 min
Boiled pasta
20min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Ginger chicken wings
40min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30min
Quick prawn stir-fry
20min
Stir-fry beef bowl
35min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Chicken and almond stir-fry
30min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Quick fix noodles
15 Min