Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Chinese cabbage (wombok), cut into pieces (5 cm)
- 40 g celery, cut into pieces
- 40 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 1 ½ tsp salt
- 250 g mince (pork, chicken or beef)
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 2 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 package dumpling wrappers (30 pieces - see Tips)
- water
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 148.6 kJ / 35.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 177.5 mg
Alternatywne przepisy
Okonomiyaki
30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Korean pickled potato salad
25 Std. 10 Min
Char siew sauce
10min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Wonton wrappers
55min
Wonton soup (pork)
45min
Pork and prawn dumplings
55min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min