Jiao zi (Chinese dumplings)

Jiao zi (Chinese dumplings)

4.8 279 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 pieces

Składniki

  • Chinese cabbage (wombok) cut into pieces (5 cm)
    200 g
  • celery cut into pieces
    40 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    40 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • mince (pork, chicken or beef)
    250 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • white sugar
    1 tsp
  • light soy sauce
    1 tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    2 tsp
  • dumpling wrappers (30 pieces - see Tips)
    1 package
  • water
  • water
    600 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 35.4 kcal / 148.6 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 177.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...