Urządzenia i Akcesoria
Mac & cheese cups
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
28 portions
Składniki
-
unsalted butter plus extra for greasing40 g
-
cheese cut into pieces (3 cm)150 g
-
water1200 g
-
salt to taste1 ½ tsp
-
dried macaroni pasta250 g
-
bacon cut into pieces (2 cm)100 g
-
full cream milk600 g
-
plain flour40 g
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
tomato sauce to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
248 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Milo® mousse
1 godz. 5 min
Chocolate chip cookies
50 min
Boiled pasta
20 min
Pizza dough
1 godz.
Easy mac and cheese
40 min
Mini chicken pies
1 godz. 20 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Orange juice
5 min
Basic vanilla cupcakes
35 min
Pikelets
35 min
American-style pancakes
45 min