Mac & cheese cups

Mac & cheese cups

4.6 189 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
28 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    40 g
  • cheese cut into pieces (3 cm)
    150 g
  • water
    1200 g
  • salt to taste
    1 ½ tsp
  • dried macaroni pasta
    250 g
  • bacon cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • full cream milk
    600 g
  • plain flour
    40 g
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • tomato sauce to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 98 kcal / 411.4 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 9.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 248 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...