Mac & cheese cups
TM6 TM5 TM31

Mac & cheese cups

4.6 (180 ocen)

Składniki

  • 40 g unsalted butter, plus extra for greasing
  • 150 g cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1200 g water
  • 1 ½ tsp salt, to taste
  • 250 g dried macaroni pasta
  • 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
  • 600 g full cream milk
  • 40 g plain flour
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
  • tomato sauce, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
411.4 kJ / 98 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
9.1 g
Tłuszcz
5.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
248 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy