Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 70 g plain flour
- 20 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1000 g chicken winglets
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 50 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g honey
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste (see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 15 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 1 tbsp sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3819.9 kJ / 909.5 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 63.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1674.9 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon buns
3h 5 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Chicken and Chinese Sausage Rice
50min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25u. 35min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15 min
Tandoori chicken
45min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Korean marinade
40min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Sticky sesame chicken
40min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Southern-style chicken
40min