Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g butter, plus extra for greasing
- 80 g raw sugar
- 1 vanilla bean, cut into halves
- 300 g pouring (whipping) cream
- 300 g full cream milk
- 4 eggs
- 4 slices brioche or panettone (approx. 3 cm thick)
- 50 g sultanas
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 317.4 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124.8 mg
Alternatywne przepisy
Pavlova
6u.
Sticky date pudding
1h 30min
Butterscotch sauce
10 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Chocolate ganache
20min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 Min
Custard
10 Min
Chocolate pudding
6h 30 min
Custard
10 Min
Sago custard puddings
35 dk
Apple sponge pudding
1h 20min
Steamed orange puddings
1h 25 min