Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, to grease
- 250 g cream cheese, room temperature, cut into pieces
- 80 g vegetable oil
- 150 g caster sugar
- 120 g milk
- 6 eggs, separated, room temperature
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g cornflour
- boiling water, to bake
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.3 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 175.7 mg
Alternatywne przepisy
Jaffa madeleines
30 min
Tangzhong milk bread
2h 45 min
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1h 10 min
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Cherry and peach loaf
1h 55min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10 min