Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
water1000 g
-
olive oil1 tbsp
-
Vegetable stock paste (see Tips) or 2 pinches salt2 tsp
-
polenta (cornmeal)200 - 250 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
673 kJ /
160.2 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baba ghanoush
1 godz.
Gnocchi
1 godz. 40 min
Whipped egg whites
10 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Polenta
1 godz.
Milanese risotto
25 min
Baba ghanoush
1 godz.
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.
Ricotta gnocchi
2 godz.
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.