
Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
water1000 g
-
olive oil1 tbsp
-
Vegetable stock paste (see Tips) or 2 pinches salt2 tsp
-
polenta (cornmeal)200 - 250 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
160.2 kcal /
673 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
26.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
158.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Focaccia
2 godz. 5 min
Polenta
1 godz.
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Baba ghanoush
1 godz.
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Risotto verde
45 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min
Milanese risotto
25 min