
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'oignon coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 70 g de concentré de tomate
- 3 brins de persil frais équeutés
- 1 pincée de feuilles de thym frais
-
½
feuille de laurier
lub 1 pincée de piment de Cayenne en poudre - quelques gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
-
250
g de crevettes cuites, non décortiquées
lub 250 g de grosses crevettes crues, non décortiquées et surgelées décongelées au préalable - 30 g de pastis
- 1 dose de safran (opcjonalnie)
- 400 g d'eau à ajuster en fonction de la consistance souhaitée
- sel à ajuster en fonction des goûts
- poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 281.2 kcal / 1170.5 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 1.5 g