![Sorbet à l'abricot Sorbet à l'abricot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AEA950F4-DE1D-4855-8F2C-9268D5CC143D/Derivates/81f00f90-c231-4766-b528-e742646814dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de sucre en poudre
- 600 g d'abricots frais, préalablement coupés en morceaux et congelés à plat
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 275.8 kJ / 65.2 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Sorbet à la figue
10min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 Std. 15 Min
Sorbet mojito
12h
Sorbet express pêche, abricot et banane
3 Std. 15 Min
Crémeux glacé aux pêches
3h 45min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12hod. 30min
Sorbet citron
8h 30min
Glace à l'abricot
6 godz. 15 min
Sorbet minute fraise-banane
4hod. 15min
Glace à la menthe
3 godz. 20 min
Sorbet fraise-coquelicot
10min
Sorbet à la fraise
12h